Dumpade

Kärlek och relationer

Skilsmässofrekvens – Snabbfakta om skilsmässofrekvensen

Egentligen är skilsmässofrekvensen mer sannolikt någonstans mellan 40% och 50%. Den siffra på 50 procent skilsmässor vi alltid hör bygger på felaktig logik.

Är den nuvarande skilsmässofrekvensen i USA verkligen 50%?


Egentligen är skilsmässofrekvensen mer sannolikt någonstans mellan 40% och 50%. Den siffra på 50 procent skilsmässor vi alltid hör bygger på felaktig logik. Denna logik går ungefär så här: “På ett år fanns det 2,4 miljoner äktenskap och 1,2 miljoner skilsmässor. Därför är skilsmässofrekvensen 50%.” Problemet är att någon grovt har förenklat matematiken i att räkna skilsmässofrekvensen. Skilsmässofrekvens forskaren Scott Stanley vid University of Denver förklarar att 40-50% skilsmässofrekvens nummer “kommer från detaljerade analyser av olika befolkning demografi, inklusive åldrar, skilsmässor efter åldrar, livslängd prognoser, etc. 

Är skilsmässofrekvensen annorlunda för andra äktenskap?


I en rapport från 2001 uppgav CDC att 1/5 av de första äktenskapen upphör inom fem år; 1/3 inom tio år. Fakta om skilsmässofrekvensen för andra äktenskap är ännu högre. CDC fann “en stark sannolikhet att andra äktenskap kommer att sluta i separation eller skilsmässa: 23 procent efter fem år och 39 procent efter tio år.”

Finns det några goda nyheter om skilsmässofrekvensen?


Skilsmässor goda nyheter? Faktiskt, ja. Forskarna är överens om att den totala skilsmässofrekvensen nådde sin kulmen runt 1980 och verkar ha minskat blygsamt sedan dess. Skilsmässotalen per 1 000 äktenskap var 22,6 år 1980, 20,9 år 1990 och 18,8 år 2000. (Källa: National Marriage Project, State of Our Unions, 2005)

Vad kan göras för att sänka skilsmässofrekvensen?


Det är en av de viktigaste frågorna som vi på eHarmony Marriage började med. Vi tror uppriktigt att vi bidrar till den minskande skilsmässofrekvensen genom att hjälpa par kommunicera bättre, fördjupa sin intimitet, ha bättre sex och lita på varandra mer.

Låt oss inse det: En 40-50% skilsmässofrekvens är en epidemi. Det är därför logiskt att vi som samhälle skulle försöka ta itu med denna fråga som så tydligt påverkar så många män, kvinnor och barn. (Till exempel, visste du att majoriteten av barn som uppfostrats utanför äktenskapet upplever fattigdom? [Källa: Bradford Wilcox et al, 2005, Varför Äktenskap Matters: 26 Slutsatser från samhällsvetenskap, NY: Institutet för amerikanska värderingar])

På eHarmony Äktenskap, det är vårt mål att meningsfullt och avsevärt förändra den nuvarande skilsmässor genom att hjälpa stärka och fördjupa äktenskap.

Category: